Masticha pro posílení čelisti, brady a žvýkacích svalů (jawline)

Zuzka

Masticha pro posílení čelisti? Je to tak. Existuji triky a cviky, jak posílit a vytvarovat čelist - žvýkací svaly. Jak docílit Vámi požadovaného vzhledu a tvaru obličeje. Posilování svalů v obličeji a vytvarovaní čelisti je v současnosti často oblíbené téma. Anglicky často pod heslem jawline. Což znamená brada, dolní čelist. Jak tvarovat (žvýkací) svaly obličeje? Masticha (přírodní pryskyřice) je pomocník, který Vás překvapí výsledky (a chutí...)

Proč posilovat čelist (jawline)?

Cviky na posilování čelisti Vám mohou pomoci více než jen dodat obličeji výraznější nebo mladší vzhled - mohou také zabránit bolestem krku, hlavy a čelisti. Často jsou takové cviky i nutností při různých zdravotních potížích jako chronických bolestech čelistních svalů, kostí a nervů.

Lze skutečně posílit čelist?

Ačkoli nemůžete zcela bojovat proti stárnutí nebo genetice, můžete udělat několik věcí, které zlepší vzhled vaší čelisti (jawline). Cvičení čelistních svalů je pomáhá posilovat a dodává čelisti výraznější vzhled. 

Co je to jawline?

Jawline je anglický výraz pro čelistní linii: jedná se o spodní obrys kosti na spodní části lebky, kostěná struktura táhnoucí se od brady k uším. Čelistní kost se může vyvíjet do nejrůznějších úhlů a velikostí a určuje tvar obličeje. Pokud má kost výrazný úhel viditelný pod uchem, nazývá se silná linie čelisti: silná jawline. Jak zvýraznit jawline?

Pomůcky a posilovače na posílení žvýkacích svalů a čelisti

Na internetu lze dohledat různé pomůcky a posilovače čelistí. Většinou je jedná o nějakou gumovou pomůcku, která můžeme někomu připomínat hračku pro děti nebo psa. To ovšem není nic pro nás! Co Vás jako první napadne, že nejlépe funguje na posílení čelistních svalů? Jak mít lepší jawline? Pokud jste si mysleli, že žvýkačka může zlepšit vaši čelist... Ano, měli jste pravdu! Hledáte tedy nejlepší žvýkačku pro vaši čelist. Máme pro Vás tip, kterou zvolit...

Masticha: přírodní žvýkací pryskyřice

Masticha je bio žvýkačka. Jedná se o pryskyřici stromu, který roste ve Středomoří. Pryskyřice se pouze usuší na slunci, zbaví se nečistot a je balena k dalšímu použití. Lze ji použít jako koření, doplněk stravy anebo jako žvýkačku. A o toto nám nyní půjde... Pokud se o mastiše chcete dozvědět více informací, pak klikněte sem

Porovnání mastichy a ostatních (průmyslových) žvýkaček

Masticha je 100% přírodní a má dlouhou historii používání ve Středomoří. A stále se hojně používá i v moderní době. 

Výhody mastichy

  1. Masticha je několikrát tužší a tvrdší než průmyslově vyráběné žvýkačky.
  2. Jedná se o pryskyřici, čistě přírodní látku, prověřenou staletími.
  3. Masticha je často označována jako superfood, tedy superpotravina. Taková potravina by měla mít vysoký podíl látek, které prospívají lidskému zdraví.
  4. Použijete ji znovu a znovu! Ano, je to trochu zvláštní. Ale je to tak, mastichu není nutné po použití vyhodit. Masticha po použití neztratí svoji chuť, strukturu a tuhost. Tudíž se hodí i pro opětovné žvýkání.

Nevýhody mastichy

  1. Cena: masticha je dražší než ostatní žvýkačky. Je to dáno její unikátností a náročností na pěstování. Je to čistě přírodní látka a nemůže být průmyslově vyráběna! A mastichová sklizeň probíhá jednou do roka.
  2. Vzhled a příchutě: je jen jedna příchuť :) mastichová :) vzhled se liší. Krystaly se liší velikostí a tvarem.
  3. Koupit lze pouze v Bio obchodech anebo v e-shopech se zdravou stravou, či řeckými potravinami. Osobně můžete mastichu koupit u nás v showroomu na adrese: Londýnské 730/59, Praha 2 (na recepci Vás nasměrují do 3. patra).

Ostatní žvýkačky

Výhody:

  1. Cena: ta je podstatně nižší než u mastichy.
  2. Příchutě: rozdílné příchutě pro mlsné jazýčky.
  3. Koupíte ji kdekoli.

Nevýhody:

  1. Zdaleka není tak tvrdá a proto s ní bude Váš trénink a posilování jednodušší.
  2. Je umělá! Jedná se o průmyslově vyráběnou látku. Rozhodně není přírodní substancí.
  3. Při žvýkání ztrácí chuť. Rozhodně ji nebudete chtít znovu použít.

Jak posílit žvýkací svaly a získat výraznější linii čelisti (jawline) s mastichou?

Žvýkáním lze posílit žvýkací sval a díky tomu též získat výraznější linii čelisti. Žvýkání mastichy je náročnější, proto pro začátek žvýkejte pouze několik minut denně. Pokud Vás nebude čelist po žvýkání nebude bolet, můžete dobu žvýkání postupně prodlužovat. Dbejte na to, aby jste zatěžovali obě strany úst stejně.

Návod žvýkání mastichy k posílení čelisti (jawline) a obličejových svalů:

  1. Žvýkejte několik minut denně. Postupně žvýkání prodlužujte.
  2. Zatěžujte obě strany úst rovnoměrně.
  3. Kombinujte různou velikost a tvrdost mastichových krystalů pro pohodlnější žvýkání.
  4. Výsledek by měl být patrný již po pár týdnech pravidelného žvýkání.

A bonus?

Budete žvýkat 100% přírodní žvýkačku, která osvěží Váš dech a prospěje zdraví dutiny ústní.

Kompromis mezi mastichou a dalšími žvýkačkami?

Zkuste ELMA - mastichové žvýkačky v různých příchutích. Nejsou ale zdaleka tak tvrdé jako masticha. Výhodou ovšem jsou různé příchuti. ELMA mastichové žvýkačky ale nejsou vhodné k opětovnému žvýkání. Prozkoumat jejich nabídku můžete zde.

Chci zkusit mastichu

Pokud jste se rozhodli, že zkusíte mastichu, klikněte sem. Naleznete zde kompletní výběr mastichových krystalů.

pravá chioská masticha

Více k tématu žvýkání:

Zpět na blog

Nejoblíbenější masticha

1 z 23