Masticha s prebiotiky nebo probiotiky: jakou vybrat a proč?

Zuzka

Masticha je pryskyřice stromu řečík. Jedná se o přírodní látku, která se může kombinovat s prebiotiky anebo probiotiky. Je lepší užívat pouze mastichu bez přidaných látek? Anebo ji právě kombinovat s prebiotiky a probiotiky. A proč?

Co je to masticha a proč ji naši zákazníci užívají?

Masticha je 100% přírodní látka, jedná se o pryskyřici stromu Pistacia lentiscus var. Chia, který jak již název značí, roste na řeckém ostrově Chios. Mastichu naši zákazníci užívají pro podporu jejich zažívání. Nejkvalitnější chioská masticha se z těchto důvodů užívá již tisíce let. Dřív se pouze žvýkala, dnes se mastichový prášek a mastichový olej používá v moderních doplňcích stravy pro podporu zažívání.

Prebiotika a probiotika: jaké jsou rozdíly

Prebiotika a probiotika můžete užívat společně. Tomuto postupu se říká mikrobiální terapie. Prebiotická vláknina pomáhá vyživovat a posilovat probiotické bakterie. Jejich kombinované užívání může přispět k vyšší účinnosti probiotik.

Probiotika jsou bakterie, které přirozeně žijí ve Vašem těle a pomáhají střevům rozkládat potravu. Probiotika, která jsou stejná nebo velmi podobná těm, která si vytváří vaše tělo, lze užívat jako doplněk zdravého trávení. V posledních letech je propagována nová skupina doplňků stravy zvaná prebiotika, která doplňují probiotickou léčbu.

Prebiotika jsou tvořena sacharidy, které Vaše tělo nedokáže strávit. Existují jako potrava pro probiotické bakterie, které do svého těla vkládáte. Společné užívání prebiotik a probiotik se nazývá mikrobioterapie. Aby probiotika fungovala, nemusíte užívat prebiotika, ale jejich užívání může zvýšit účinnost probiotik.

Co jsou to prebiotika?

Prebiotika ve skutečnosti neobsahují bakterie. Jsou palivem, které pomáhá bakteriím růst. Všechna prebiotika jsou typem vlákniny. Vláknina inulin, která se nachází v kořenech čekanky, banánech a chřestu, je prebiotikum, které může sloužit jako potrava pro střevní bakterie. Cibule, česnek, artyčoky a luštěniny jsou také prebiotickými zdroji.

Pokud zdroj potravy obsahuje jak prebiotika, tak probiotika, nazývá se tato kombinace synbiotikum. Mezi potraviny, které jsou synbiotiky, patří sýry, kefír a některé druhy jogurtů. Prebiotika lze také zakoupit jako komerční potravinové doplňky nebo doplňky stravy v kapslích. Dodávají se v tekuté i práškové formě.

Nebylo zjištěno, že by prebiotika sama o sobě byla příliš užitečná. Nedávno bylo zjištěno, že prebiotika přidávaná do kojenecké výživy způsobují, že se tato výživa více podobá obsahu zdraví prospěšného mateřského mléka. Zdá se, že účinek probiotik a prebiotik se projevuje pouze při jejich společném užívání.

Co jsou to probiotika?

Když se mluví o probiotických bakteriích, obvykle se tím myslí dvě skupiny bakterií. S probiotickými přípravky jsou spojovány kmeny Lactobacillus a Bifidobacterium. Mnoho mírně fermentovaných potravin obsahuje přírodní probiotika. Příkladem je kysané zelí, kimči a jogurt. Nakládané okurky jsou také zdrojem přírodních probiotik. Probiotika lze zakoupit jako doplněk stravy pro zdraví. Dodávají se v práškové nebo tekuté formě. Probiotika je obvykle třeba skladovat v chladničce, aby bakterie v nich obsažené zůstaly živé a připravené k množení.

Proč (a jak) užívat mastichu a probiotika?

Je tato kombinace vhodná a možná? Doposud tomu tak nebylo. Mastichu není vhodné užívat dohromady s probiotiky kvůli jejím vlastnostem. Nyní je ale na českém trhu novinka, kterou jsme Vám minulý týden představili: jedná se o revoluční kapsli v kapsli. Celý tým Masticlife je hrdý, že se mohl podílet na výrobě unikátního doplňku stravy Masticha Vital. 

Masticha Vital – kapsle v kapsli – dvojitý efekt

Kapsle v kapsli umožňuje užívání mastichy a probiotik současně. Díky efektu dvojí kapsle, se mastichový olej ve vnější kapsli uvolní v žaludku. Probiotika dále putují ve vnitřní kapsli Vaším trávením. A kapsle se rozpustí ve střevech.

Masticha s prebiotiky nebo probiotiky: jakou vybrat a proč?

Masticlife Masticha Vital kombinuje nejkvalitnější mastichový olej se dvěma probiotickými kmeny:

  • Lactobacillus plantarum a
  • Lactobacillus rhamnosus

Proč užívat mastichu a probiotika?

Probiotické kmeny tedy podporují Vaše střeva a mastichový olej působí v žaludku.

Jak užívat Mastichu Vital?

Doporučujeme užívat 2 kapsle denně. Jednu kapsli ráno a jednu večer. Vždy na lačno, alespoň 30 minut před jídlem. 

Proč (a jak užívat) mastichu a prebiotika?

Mastichový prášek a prebiotika jsou osvědčená kombinace doplňků stravy. Masticha působí ve Vašem žaludku a inulin (čekankové prebiotikum) poté fungují jako potrava pro probiotické bakterie ve Vašich střevech.

Masticha Comfort a Masticha+ Prebiotic

Masticlife Masticha Comfort obsahuje 800 mg mastichy a je doplněna inulinem. Jedná se o sáčky. Jsou určeny pro ty, kteří mají problém při polykání mastichových kapslí. 

Masticha+ Prebiotic je doplněk stravy, kde je mastichový prášek smíchán s inulinem v (vegan standard) kapsli.

Proč užívat mastichu a prebiotika?

Tato kombinace je vhodná pro uživatele, kteří chtějí užívat mastichu na žaludek a prebiotiky posilovat své probiotické bakterie ve střevech.

Jak užívat Mastichu Comfort a Mastichu+ Prebiotic?

Doporučené užívání mastichy je vždy uvedeno na obale výrobku. U Masticha Comfort doporučujeme užívat 2 sáčky denně. Jeden ráno a jeden večer.

Masticha+ Prebiotic se užívají 2-4 kapsle denně. 

Mastichu vždy užívejte:
  • na lačný žaludek
  • minimálně 30 minut před jídlem (nebo 2 hodiny po něm)
  • kapsli anebo prášek zapijte dostatečným množstvím vody
Masticha Comfort (28 sáčků) MasticlifeMasticha+ Prebiotic (160 kapslí) Masticlife

Často kladené otázky

Probiotika/prebiotika užívám samostatně. Chci užívat pouze mastichu, jakou mám vybrat?

Pokud chcete užívat kapsle obsahující pouze mastichový prášek, kupujte Masticha Strong&Pure. Kapsle obsahují mastichový prášek, neobsahují žádné přidané látky.
Masticha Strong&Pure čistá masticha

Chtěl bych výběr mastichy konzultovat, kam se mohu obrátit?

Konzultace poskytujeme v pracovních dnech v čase 8:00 - 16:30. Můžete se u nás zastavit osobně v Masticha showroomu na adrese Londýnská 59, Praha 2.

Anebo nás kontaktujte:

  • chatové okno vpravo dole
  • telefonicky: +420 226 251 390
  • emailem: info@masticlife.com
Zpět na blog

Nejoblíbenější masticha

1 z 23