Jednání na Chiu, potvrzení spolupráce s CHMGA (TZ)

Ondřej Dvořák

Notia a Chios Masticha Growers Association
Jednání na Chiu, potvrzení spolupráce s CHMGA (TZ)

V polovině března 2018 proběhlo jednání mezi Michalisem Michailidisem, ředitelem společnosti Notia a Miltiadisem Sarantinidisem, obchodním ředitelem Chios Masticha Growers Association. Jednání se zúčastnili i další pracovníci asociace zastupující všechny pěstitele mastichy.

Jaký byl rok 2017 pro chioskou mastichu?

V průběhu jednání byl vyhodnocen rok 2017 jako nejúspěšnější rok spolupráce, která trvá od roku 2008. Velký nárůst zaznamenalo zejména zpracování surové mastichy přímo v Čechách a prodej potravinových doplňků pod značkou Masticlife. Výsledky mají i snahy o popularizaci mastichy a jejích léčivých účinků na lidský organismus.

Chioská asociace podporuje Masticlife

Jednání na Chiu, potvrzení spolupráce s CHMGA (TZ)

Chioská asociace pěstitelů mastichy nadále podporuje výrobu potravinových doplňků se značkou Masticlife a související dodávky suroviny.

ELMA a Medittera: novinky 

Notia bude rozšiřovat sortiment mastichových produktů prodávaný v oblasti střední Evropy o další kosmetické výrobky divize Medittera a nadále bude nakupovat surovou mastichu a žvýkačky ELMA pro středoevropský trh.

Co je to vlastně ta masticha?

Míra informovanosti veřejnosti i odborníků o benefitech mastichy pro léčbu mnoha nemocí je stále nedostatečná. Popularizační aktivity společnosti Notia budou pokračovat a vedle toho budou v průběhu roku 2018 k dispozici výsledky nových nezávislých výzkumů zaměřených zejména na účinnost mastichy při léčbě nemocí zažívacího systému a infekce helicobacter pylori.

Jednání na Chiu, potvrzení spolupráce s CHMGA (TZ)Novým zdrojem informací částečně využitelným i mimo Chios může být i muzeum mastichy, které bylo nedávno otevřené poblíž městečka Pyrgi a které velmi názorně zprostředkuje historii pěstování a zpracování mastichy.

 

Zpět na blog

Nejoblíbenější masticha

1 z 24